1. -Stort TACK till Er alla

  2. - - som med stor framgång matchat Era Tangse shih tzu !

Utan Er hade inte dessa resultat varit möjliga !

TACK också till alla Er som älskar / har älskat Er lilla Tangse-familjemedlem.


Redan som ung tonåring hade jag ett brinnande intresse för djur - speciellt hundar. I början av 60-talet började jag titta lite närmare på olika hundraser.

Slutligen fastnade jag för shih-tzu och 1968 köpte jag mina första shih tzu-flickor. De var kullsystrar och hette Aminette och Moon-Ami.

I deras härstammning fanns svenska, danska och engelska hundar. Båda flickorna ställdes ut och Moon-Ami blev BIS-valp på sin allra första utställning på Ullevi i Göteborg.

Så småningom blev Mon-Ami även Such.

.Aminette fick 1 cert och Cacib.


1971 importerade jag en hanhund från Rut Laakso i Norge. Han namn var Zizis Lingshi Tang., "Tang" blev S&Finuch. Tillsammans med Aminette fick "Tang" sin framgångsrika son Int.och Norduch.Tangse In-Cheng. Ägare till "Chengan" var A.Carlsson, som flera år i rad matchade honom till Årets Shih-tzu.


Sommaren 1977 träffade jag så min "själsfrände" Jussi - som sedan dess funnits vid min sida och stöttat mej i mitt "hunderi" - samtidigt som han alltid varit en trygg vän.


Därefter har allt rullat på och åtskilliga Tangse-valpar har fötts hos oss och många av dessa har lyckats mycket bra i utställnings-ringarna. Många championat - BIG och BIS-vinnare samt även en BIR-vinnare på Crufts. Vi är sååå stolta !


Många uppfödare har också börjat sin uppfödning med shih tzu från oss - eller använt våra hanar i sin avel med goda resultat.


Vi vore tacksamma att få låna foton på Tangse-hundar som lyckats i utställningsringarna - att publicera på hemsidan ??


Rose            

OM OSS

TANGSE_SHIH_TZU.html
  1. -40 år med shi tzu  -  över 30 champions

  2. - - med olika championat-titlar. Such, Nuch, Finuch, Intuch, Nordch , EUW, KBHV, Cruftvinnare ...o.s.v.

  3. -